Pressroom

czwartek, 06 września 2018

Nasze chipsy mięsne wśród najlepszych innowacji na targach SIAL

Chipsy mięsne classic Henryk Kania Maestro zostały wybrane przez niezależne jury i będą walczyć o tytuł "SIAL Innovation 2018 Awards" podczas październikowych targów SIAL w Paryżu.

Nasz produkt to pierwsze w Polsce chrupiące chipsy mięsne. Oferujemy go w dwóch wariantach smakowych - klasycznym i z zieloną cebulką. Do konkursu "Innowacje", który wyłania najlepsze innowacyjne produkty spożywcze, które zawalczą o tytuł "SIAL Innovation 2018 Awards", zgłosiliśmy wersję classic. I udało się. Niezależne jury (Consumer Goods Committee) oceniło, że produkt ZM Kania spełnia wszelkie wymogi, by otrzymać wyróżnienie i bić się o najwyższe laury.

SIAL Paris to globalna platforma biznesowa dla branży spożywczej i wiodące wydarzenie na francuskim rynku żywności, oferuje krajowym i międzynarodowym firmom możliwość zwiększenia swojej obecności na rynkach europejskich.Producenci żywności, dystrybutorzy, importerzy, hurtownicy i detaliści, a także przedstawiciele gastronomii instytucjonalnej i gastronomicznej spotykają się na targach SIAL Paris.

Paweł Sikora

Public Relations Manager

psikora@henrykkania.pl