2 porcje
40 minut

BABECZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KABANOSAMI

Składniki

  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • kabanosy Maestro - 1 opakowanie
  • kukurydza w puszcze - 1 garść
  • brokuł - kilka różyczek
  • papryka czerwona - 1/2
  • żółty ser - 100 g
  • jajko - 1 szt.
  • śmietana 18% - 3 łyżki
  • zioła prowansalskie - do smaku
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku

PRZYGOTOWANIE:

1

Brokuł wrzucamy do gorącej osolonej wody i gotujemy do miękkości.


2

Ciasto francuskie kroimy w kwadraty ok 12x12cm i wkładamy w foremki do muffinek. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę.





3

Śmietanę łączymy z jajkiem, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz dodajemy starty ser żółty. Mieszamy.

4

Na każdy płat ciasta francuskiego wykładamy wszystkie składniki. Do środka wkładamy kawałek kabanosa lub posypujemy kabanosami pokrojonymi w drobą kostę.

5

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200°C, pieczemy ok 25 minut.

Smacznego!