2 porcje
50 minut

BŁYSKAWICZNE LECZO WARZYWNE Z KABANOSEM

Składniki

  • 200 g kabanosów pieczonych
  • 1 średnia cebula
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 150 g kukurydzy konserwowej (waga po odsączeniu z zalewy)
  • 150 g groszku konserwowego (waga po odsączeniu z zalewy)
  • 3-4 łyżki przecieru pomidorowego
  • olej do smażenia
  • sól, papryka ostra, papryka słodka, majeranek - do smaku

PRZYGOTOWANIE:

1

Kabanosy pokroić w 1-1,5 cm kawałki. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę, cebulę w piórka.


2

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę na złoty kolor, dodać paprykę, cukinię i kabanosy, wszystko razem podsmażać około 2 minut.





3

Całość przelać do garnka, dodać groszek i kukurydzę, zalać wodą tyle tylko, by ta przykrywała wszystkie warzywa. Następnie dodać przecier pomidorowy, wymieszać.


4

Doprawić solą, papryką ostrą, słodką i majerankiem. Gotować na małym ogniu około 20-25 minut.


Smacznego!

Autor przepisu: