2 porcje
20 minut

BRUSCHETTA Z KREMOWYM TWAROŻKIEM I KIEŁBASĄ

Składniki

  • 1 bagietka
  • oliwa
  • 200 g twarogu
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • kilka kwiatów szczypiorku / szczypiorek / cebulka
  • kiełbasa krakowska Maestro Henryk Kania
  • pomidor
  • pieprz, sól

PRZYGOTOWANIE:

1

Bagietkę kroimy na kromeczki pod lekkim kątem. Każdą z kromeczek smarujemy lekko oliwą i podpiekamy w piekarniku przez 10 minut w 200 stopniach. Można je też po prostu podpiec na patelni.


2

Twaróg lekko rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego jogurt, mleko, sól, pieprz i dokładnie blendujemy. Do tak przygotowanego serka dodajemy kwiaty szczypiorku bądź szczypiorek lub pokrojoną w kosteczkę cebulkę.




3

Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, pomidora w półplasterki.


4

Każdą podpieczoną kromeczkę smarujemy twarożkiem, na nim układamy zwinięty plasterek kiełbasy i półplasterek pomidora. Doprawiamy pieprzem. Osobiście nie lubię dosalać pomidorów.


Smacznego!

AUTOR PRZEPISU: