2 porcje
1 godzina

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I CHRZANEM

Składniki

  • arkusz ciasta francuskiego
  • 5 białych kiełbas
  • 3-4 łyżeczki chrzanu tartego
  • 1 jajko
  • odrobina majeranku do posypania na wierzch

PRZYGOTOWANIE:

1

Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć, przekroić wzdłuż na pół. Z białej kiełbasy zdjąć błonkę. Kiełbasę razem z chrzanem umieścić w robocie kuchennym z końcówką siekania (można podnieść wszystko widelcem) i dobrze wymieszać.


2

Tak przygotowany farsz układać wzdłuż na środku dwóch kawałków ciasta francuskiego. Boki zawinąć i skleić ze sobą, roladę odwrócić łączeniem do dołu. Pokroić na mniejsze około 2 cm kawałki.





3

W miseczce rozklepać jajko. Za pomocą silikonowego pędzelka posmarować każdego pasztecika jajkiem, na wierzch posypać majeranek.


4

Paszteciki ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190'C, piec około 20 minut.


Smacznego!

Autor przepisu: