Składniki
- - kilka plastrów schabu delikatnego na kanapki
- - kilka plastrów sera żółtego
- - ketchup
- - 200 g pieczarek
- - słoik domowego sosu pomidorowego lub gotowego
- - 50 g sera żółtego startego na tarce
- - kilka listków świeżej bazylii
- naleśniki
- - 3 jajka
- - 300 g wody
- - 300 g napoju ryżowego lub mleka
- - 350 g mąki orkiszowej jasnej
- - szczypta soli i cukru
- - olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
1
Przygotowujemy naleśniki - do miski wbijamy jajka i miksujemy je ze szczyptą soli i cukru. Dodajemy wodę i napój ryżowy (lub inny jaki macie) lub mleko, wsypujemy mąkę i miksujemy wszystko razem, aż składniki się połączą.
2

Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oleju i wylewamy łyżką porcję ciasta. Smażymy naleśniki na rumiano z dwóch stron. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy je na patelni.
3
Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie olejem. Każdy naleśnik smarujemy ketchupem, układamy pieczarki, szynkę i plastry sera. Zawijamy i układamy w naczyniu. Smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy startym serem i posiekaną bazylią.
4
Zapiekamy w piekarniku - temperatura 180 stopni przez 20-25 minut.
Smacznego!
AUTOR PRZEPISU: