3 porcje
15 minut

BAGIETKA Z PASTĄ PARÓWKOWĄ I ŚWIEŻYMI WARZYWAMI

Składniki

  • 1 bagietka razowa
  • sałata karbowana
  • rzodkiewka
  • cebulka dymka
  • masło (opcjonalnie)
  • Pasta
  • 2 parówki Maestro
  • 1 mała czerwona cebulka
  • 1/2 jabłka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1. Drobno posiekaj cebulkę i podsmaż na odrobinie oleju rzepakowego.
2. Dodaj pokrojone w małą kosteczkę jabłko i smaż na średnim ogdniu aż lekko zmięknie.
3. Parówki ugotuj i zmiksuj z podsmażoną cebulką i jabłkiem. Dodaj musztardę, pieprz i wymieszaj.
4. Bagietkę podziel na 3 części. Każdą rozkrój i posmaruj delikatnie masłem.
5. Dodaj sałatę, pastę, plasterki rzodkiewki i drobno posiekaną dymkę.