Składniki
- mleko (500 ml)
- jajko (2 szt)
- sól (1 szczypta)
- olej (3 łyżki)
- woda (1 szklanka)
- cukier (do smaku)
- mąga (ok 200 g - ciasto nie może być zbyt gęste, ani zbyt rzadkie)
- farsz
- parówki (3 sztuki)
- ser (100 g)
- panierka
- bułka tarta
- jajko (2 szt)
- olej (do zmażenia)
PRZYGOTOWANIE:
1
Składniki na naleśniki zmiksować ze sobą. W razie potrzeby dodać więcej mąki. Masę wlewać na patelnię kształtując naleśnik i smażyć z obu stron.
2

Na każdy naleśnik położyć trochę sera, na to parówkę. Calość zawinąć jak krokiety
3
Panierować każdy naleśnik z parówką w jajku, później w bułce tartej.
4
Tak zawinięte i opanierowane naleśniki smażyć na patelni z każdej strony, aż będą rumiane. Następnie możemy pokroić je w prążki i nabić na wykałaczki.
Smacznego!