2 porcje
30 minut

PLACKI Z PARÓWKĄ

Składniki

  • 2 jajka
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 6 łyżek mleka
  • 6 czubatych łyżek mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 2-3 parówki - użyłam parówek Maestro od Henryka Kani
  • odrobina oleju do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

1

Do miski wbijamy jajka i rozbijamy je trzepaczką lub mikserem. Dodajemy jogurt, mleko, mąkę, sól, pieprz oraz paprykę, wszystko razem mieszamy, aż składniki się dobrze połączą. Parówki kroimy na cienkie plasterki i dodajemy do ciasta, mieszamy.


2

Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oleju i łyżką nakładamy porcję ciasta. Smażymy z dwóch stron na rumiano na średnim ogniu. Gotowe placki przekładamy na talerze. Możemy podać same lub z ulubionym sosem lub ketchupem.


Autor:

Smacznego!


Polecany produkt:

Parówki z szynki