2 porcje
40 minut

BAGIETKA Z GRILLA NADZIEWANA KIEŁBASĄ

Składniki

  • 2 krótkie bagietki
  • 2 kiełbasy złote henryka kani
  • 100 g zółtego sera
  • 100 g masła
  • 4 gałązki oregano
  • 6 ząbków czosnku

PRZYGOTOWANIE:

1

Odetnij końce bagietki i kiełbasy tak, aby ich długość była taka sama. Następnie bagietkę i kiełbasę przekrój na pół.


2

W bagietce nożem wydrąż miejsce na kiełbasę. Do miski przełóż masło i pokrój drobno świeże gałązki oregano. Na tarce zetrzyj ser. Czosnek wyciśnij przez praskę.






3

Wszystkie składniki w misce wymieszaj ze sobą i gotową masą wypełnij bagietki.



4

Do środka włóż kiełbasę i zawiń każdą sztukę w folię aluminiową. Ułóż na grillu - najlepiej z boku, aby kiełbasa dobrze się wypiekła a bagietka była chrupiąca. Potrwa to około 30 minut.

Smacznego!