Mała keksówka
50 minut

ROLADKI Z OMLETA Z WĘDZONĄ SZYNKĄ I ŚMIETANKOWYM SERKIEM

Składniki

  • Składniki na omlety:
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki słodkiej wędzonej papryki
  • olej do smażenia
  • Składniki na nadzienie:
  • 200 g serka śmietankowego
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 150 g wędzonej szynki
  • 2-3 garści rukoli lub roszponki
  • ½ czerwonej papryki

Przygotowanie nadzienia:

1

Serek kremowy mieszamy w miseczce z drobno posiekanymi rzodkiewkami i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Przygotowanie omletów:

2

Jajka ubijamy z odrobiną soli, pieprzu i wędzoną papryką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy na średnim ogniu cienkie omlety z dwóch stron. Studzimy.





Przygotowanie roladek:

3

Omlety układamy na kawałku foli spożywczej, smarujemy przygotowanym serkiem, posypujemy rukolą lub roszponką oraz papryką i szynka pokrojoną w kostkę. Zawijamy w rulon/roladke. Roladki chowamy do lodówki na minimum 30 minut. Przed podaniem wyjmujemy roladki z foli i kroimy na kawałki.


Smacznego!

Autor przepisu: