2 porcje
30 minut

WARZYWA DUSZONE Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ , Z JAJKIEM I AWOKADO

Składniki

  • biała kiełbasa z szynki Maestro Henryk Kania
  • opakowanie azjatyckich warzyw na patelnię
  • 3 jajka
  • awokado
  • olej kokosowy do smażenia
  • olej ryżowy
  • opcjonalnie oliwa z oliwek w spray'u do spryskania potrawy przed podaniem
  • czarnuszka
  • kilka dość słodkich pomidorków koktajlowych
  • siekana natka pietruszki
  • parmezan do podania
  • sól i pieprz ziołowy

PRZYGOTOWANIE:

1

Jajka ugotuj na twardo i pokrój na 4 kawałki. Przekrojone na pół kiełbasy podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oleju kokosowego.

 

2

Gdy kiełbasa się zarumieni wsyp warzywa. Dopraw je solą i pieprzem oraz olejem ryżowym i duś do czasu aż będą miękkie, od czasu do czasu mieszając.





 

3

W międzyczasie dodaj pokrojone w plastry awokado, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, siekaną natkę pietruszki oraz czarnuszkę. Przed podaniem pokrop oliwą z oliwek i dodaj tarty parmezan.

 

Smacznego!

Autor: