2 porcje
30 minut

BUŁECZKI Z POLĘDWICĄ DROBIOWĄ

Składniki

  • 2 bułeczki np. kajzerki
  • 50 g startego sera mozzarella
  • 4-5 różyczek brokuły
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 4 plasterki Polędwicy Drobiowej Henryk Kania
  • sól

PRZYGOTOWANIE:

1

Brokuły gotujemy ok. 3 minut, we wrzącej, osolonej wodzie. Odcedzamy i odkładamy na bok. Kukurydzę odsączamy z zalewy.


2

Z bułek odcinamy wierzch i wydrążamy środek. Na spód dajemy połowę sera, na ser po 2 plasterki (do każdej bułki) polędwicy drobiowej pokrojonej w kostkę. Na koniec dodajemy kukurydzę i brokuły. Całość posypujemy pozostałym serem.




3

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Bułeczki zapiekamy ok. 10-15 minut.


Smacznego!

Autor przepisu: